ماده مخدر فلاکا یا زامبی در واقع مادهای صنعتی جدیدی است که استفاده از آن به دلیل قیمت پایین و تأثیرگذاری قوی رو به افزایش است. این ماده شبیه نمک دریا یا کریستالهای ریز سفیدرنگی است که بوی بسیار بدی دارد؛ به دلیل موادی که در ساختبن آن به کار میرود بهشدت اعتیادآور است و آسیبهای بسیاری را هم به بدن وارد میکند. به همین خاطر لازم است که نوجوانان و جوانان و همینطور والدین از این ماده و راههای جلوگیری از اعتیاد به آن آگاهی داشته باشند. در صورت مصرف ویا شک به مصرف فلاکا حتما مشاوره ترک اعتیاد دریافت نمایید.
فهرست مطالب
- ماده مخدر فلاکا یا زامبی چیست ؟
- نحوه مصرف و مکانیسم عمل ماده مخدر فلاکا
- مواد مخدر فلاکا و زامبی از چه چیزی تشکیل شده است؟
- عوارض و پیامدهای مصرف فلاکا
- عوارض کوتاهمدت مصرف ماده مخدر زامبی
- عوارض استفاده طولانیمدت | مواد مخدر فلاکا
- قربانیان فلاکا
- بیشترین استفاده از مواد مخدر فلاکا
- ترک ماده مخدر فلاکا و زامبی
- ترک اعتیاد جسمانی به مواد مخدر فلاکا
- ترک اعتیاد روانی
- چرا برای ترک فلاکا یا زامبی باید به روانشناسان مراجعه کرد
- زامبی و فلاکا قانونی است یا نه؟
برای دریافت مشاوره در زمینه مواد مخدر فلاکا میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
ماده مخدر فلاکا یا زامبی چیست ؟
ماده مخدر فلاکا یا آلفا پیویپی (نام های دیگر آن گرول gravel یا بتا کتو پرولینتین) ماده مخدر جدیدی است که در خانواده کاتینون ها جای می گیرد. و ساختارش با توهمزاهای دیگری مثل امفتامینها تفاوت دارد.. استفاده از زامبی باعث میشود بدن فرد دچار لرزش شده و با تغییرات جسمی و مغزی که پس از استفاده از این ماده شروع میشود، او را تحریک میکند که به خود یا اطرافیانش آسیب بزند؛ به همین خاطر است که این ماده به نام زامبی نیز مشهور شده است.
نفس شیطان، اشک شیطان، رعدوبرق سفید یا ابر نهم از نامهای دیگری هستند که به فلاکا داده شده است. این ماده مخدر اولین بار در سال 1963 شناخته شد و به عنوان محرک سیستم عصبی مرکزی تایید شد. این ماده در ابتدا برای درمان بیماری نارکولپسی تجویز میشد.
برای آشنایی با عوارض اعتیاد به مواد محرک کلیک کنید.
نحوه مصرف و مکانیسم عمل ماده مخدر فلاکا
مواد مخدر فلاکا به روشهای مختلفی استفاده میشود که ازجمله آنها خوردن بهصورت یک قرص، حل کردن در آب، استفاده مانند شیاف و دود کردن میتوان اشاره کرد. مصرف این ماده باعث میشود تا ترشح سروتونین و دوپامین در مغز افزایش پیدا کند و به همین خاطر مصرفکنندگان احساس سرخوشی و پرانرژی بودن میکنند. اما افزایش دوپامین در کنار احساس لذت باعث بروز توهم میشود که معروفترین آنها توهم آدمخواری است و بیشتر از هر چیز به همین خاطر است که فلاکا را با نام زامبی میشناسیم.
اگر در مورد وجود اعتیاد تردید دارید، حتما درباره مقاله اعتیاد چیست بخوانید.
مواد مخدر فلاکا و زامبی از چه چیزی تشکیل شده است؟
ترکیبات مواد مخدر فلاکا شامل هروئین، آمفتامین و متامفتامین و محرک های کتینون از گروه آلفا پی وی پی هستند. زامبی یکی از مخدرهای صنعتی است که در آشپزخانه های غیرمجاز تولید میشود. به دلیل گران بودن این ترکیبات، معمولا سازنده های این ماده از مواد اولیه فاسد و غیراستانداد استفاده میکنند که همین مورد باعث ایجاد مسمویت های بیشتر و عوارض شدید تر میشود. این ماده به دلیل ناشناخته بودن نیز دوز مشخصی ندارد؛ به همین دلیل برای افراد مشکلات بیشتری ایجاد خواهد کرد. برای آشنایی با انواع ماده مخدر سفید کلیک کنید.
فارماکولوژی زامبی :
مخدر زامبی متشکل از یک “مهارکننده بازجذب نوراپی نفرین-دوپامین” هست و و غلظتِ مهارِ میانهٔ آن (IC50) بهترتیب در حدود ۱۴٫۲ و ۱۲٫۸ نانومول است؛ از این جهت مشابه متیل دی اکسی پیرووالرون (از مشتقات خودش) می باشد.
عوارض و پیامدهای مصرف فلاکا
مثل سایر محرک ها صنعتی ماده مخدر فلاکا هم باعث بروز نشانه هایی مثل تحریک پذیری بیش از اندازه، توهم و روانپریشی می شود.
اثرات استفاده ازمواد مخدر زامبی با توجه به شکل مصرف آن متفاوت خواهد بود، اما معمولاً تا 3 یا 4 ساعت باقی میماند ولی پیامدهای منفی استفاده از آن برای حدود 24 ساعت در بدن مصرفکننده ادامه پیدا میکند. فلاکا از دو نوع ماده مخدری ساخته میشود که هرکدام خودشان بهتنهایی مشکلات بسیاری را برای مصرفکننده ایجاد میکنند. کنار هم قرار گرفتن این مخدرها باعث میشود تا فرد نشانههای زیر را تجربه کند.
طبق گزارشات ماده مخدر زامبی یکی از از عوامل اصلی در اور دوز و بیش مصرفی (و حتی مرگ) افراد بوده است.
عوارض کوتاهمدت مصرف ماده مخدر زامبی
- بالا رفتن ضربان قلب
- افزایش فشارخون
- تندتر شدن تنفس
- تعریق بدن
- ناتوانی در تمرکز و رفتارهای منطقی
- اضطراب شدید
- توهم و هذیان
- بدبینیهای شدید
- تمایل به آسیب زدن به دیگران و حتی آدم کشی
- لرزش شدید بدن
- بالا رفتن شدید دمای بدن
- خونریزیهای داخلی
عوارض استفاده طولانیمدت | مواد مخدر فلاکا
با توجه به اینکه فلاکا ماده بسیار سمی است استفاده از آن اختلالات بسیاری را برای کبد و کلیه ایجاد میکند و با آسیب زدن به سلولهای عصبی مشکلات جدی را در اندامهای مختلف و مغز مصرفکننده باقی میگذارد. همه مواد مخدر تاثیرات جبران ناپذیری بر عملکرد و ساختار مغز دارند که حتی بعد از ترک هم جبران نمیشوند.
قربانیان فلاکا
متأسفانه مواد مخدر فلاکا، جدید و بسیار ارزانقیمتی است که اخیراً استفاده از آن رواج پیدا کرده است. متخصصین میگویند بیشتر استفادهکنندهها از زامبی مردان بین 20 تا 30 سال هستند. استفاده از این ماده معمولاً در تعطیلات و در جریان مهمانیها افزایش پیدا میکند.
ناشناخته بودن فلاکا و عوارض و پیامدهایی که به همراه میآورد یکی از مهمترین دلایلی است که باعث افزایش استفاده از این ماده شده است. درعینحال نکاتی که راجع به تجربه مصرف آن گفته میشود گاهی اوقات بعضیها را تحریک میکند تا از آن استفاده کنند. برای آشنایی با قوی ترین مواد مخدر کلیک کنید.
بیشترین استفاده از مواد مخدر فلاکا
با توجه به اینکه مواد مخدر فلاکا ارزان تر از کوکائین بوده و تاثیری مشابه با آن دارد؛ معمولا افرادی که به کوکائین اعتیاد دارندف از این ماده نیز استفاده میکنند. همچنین برخی از افراد از فلاکا برای ترک کوکائین استفاده میکنند. مورد دیگر استفاده از این ماده توسط جوانان است که اطلاعات کافی از عوارض این ماده ندارند. گاهی حتی به اسم کوکائین آن را خریداری میکنند. به طور کلی میزان مصرف آن در کشور ما بالا بوده و افراد با رنج های سنی مختلف به آن اعتیاد دارند.
نحوه ردیابی در بدن
زامبی در خون، پلاسم و ادرار فرد قابل ردیابی است. در بیمارستان در صدد یافتن علت مسمومیت و مرگ بیماران ارزیابی می شود. میزان ان در خون مصرف کنندگان تفننی 10-50 میکرو گرم بر لیتر و در کسانی که دچارم مسمومیت شده اند بیش از 100 میکروگرم بر لیتر می باشد. در بیش مصرفی های خطرناک و تهدیدکننده مرگ نیز بیش از 300 میکروگرم در لیتر است.
ترک ماده مخدر فلاکا و زامبی
برای بعضی از جوانان این سؤال پیش میآید که آیا فلاکا اعتیادآور است؟ در جواب این سؤال باید بگوییم که مواد مخدر فلاکا از دو نوع مخدر بسیار قوی ساخته میشود و طبیعتاً اگر بیش از آنها اعتیادآور نباشد کمتر هم نیست. اما سؤال اصلی این است که چطور باید برای درمان اعتیاد به این ماده اقدام کرد؟
با توجه به اینکه هنوز آگاهی چندانی راجع به این ماده وجود ندارد ممکن است هر کسی از آن استفاده کند، زیرا بسیاری از مصرفکنندگان در واقع نمیدانند که دارند از چه چیزی استفاده میکنند به همین خاطر ممکن است شما با افراد بسیاری برخورد کنید که ندانسته درگیر اعتیاد به فلاکا شدهاند.
در این شرایط بهتر است حتماً برای درمان از یک متخصص کمک بگیرید. قطع خودسرانه مصرف مخدر میتواند باعث بروز مشکلات بیشتری باشد. پس حتما برای درمان و ترک اعتیاد به متخصص ترک مراجعه کنید. مهمترین اقدامات درمانی در مراکز ترک اعتیاد به دودسته تقسیم میشود.
ترک اعتیاد جسمانی به مواد مخدر فلاکا
در این مرحله که به آن عوض کردن خون یا سمزدایی هم میگویند متخصصان تلاش میکنند تا وابستگی جسمی به ماده مخدر را از بین ببرند. مشکلات جسمانی که برای مصرفکننده ایجاد شده و همینطور وابستگی که مغز و بدن به مواد مخدر فلاکا پیداکردهاند در این مرحله از بین میرود.
در این مرحله فرد عوارض جسمانی و روانی زیادی را تجربه خواهد کرد که شامل تعریق، لرزش بدن، بدن درد، اختلال در خواب و اشتها و… میشوند. افراد میتوانند این دوران را در خانه و یا مراکز ترک اعتیاد بگذرانند. اما به طور کلی نظارت یک پزشک و یک روانشناس در این شرایط، برای بیمار ضروری خواهد بود. همچنین معمولا 10 روز تا دو هفته برای گذراندن دوره سم زدایی کافی خواهد بود.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.
ترک اعتیاد روانی
مواد مخدر فلاکا به دلیل احساس خوشایندی که برای فرد ایجاد میکند باعث میشود که مصرفکنندگان به استفاده دوباره از آن تمایل داشته باشند و به عبارتی پس از ترک دیر یا زود مصرف دوباره را شروع کنند. جلسات رواندرمانی به بیمار کمک میکند تا راههایی را برای مبارزه با این میل روانی در خود پیدا کند و کسانی که از این جلسات استفاده میکنند تا حد زیادی از شروع مجدد مصرف در امان میمانند.
در این جلسات به بیمار کمک میشود تا مشکلاتی که به دلیل اعتیاد برایش پیش آمده را شناسایی کرده و برای برطرف کردن آنها برنامهریزی کند. در واقع شدت اعتیاد روانی به فلاکا بیشتر از اعتیاد جسمانی آن است و برای فرد مشکلات روانی زیادی ایجاد خواهد کرد.
چرا برای ترک فلاکا یا زامبی باید به روانشناسان مراجعه کرد
یکی از مهم ترین اقدامات برای شروع ترک مراجعه به متخصصان اعتیاد است. همانطور که برای سرماخوردگی نیاز به دریافت دارو و مراجعه به پزشک است؛ برای درمان اعتیاد نیز حتما باید تحت نظر قرار گرفت. ترک ناگهانی، جایگزین کردن ماده مخدر، مصرف دارو و… همگی می توانند با یک اشتباه وضعیت بیمار را بدتر کنند. بنابراین هرگز خودسرانه نباید اقدام به ترک بکنید. توصیه می کنیم برای دریافت مشاوره با شماره های درج شده تماس بگیرید.
زامبی و فلاکا قانونی است یا نه؟
شاید در ابتدا به مانند سایر داروها در برخی نقاط ماده مخدر زامبی و فلاکا قانونی بوده باشد. اما هم اکنون با مشخص شدن عوارض آن در کشورهایی مثل آمریکا، چین، استرالیا و ایتالیا ممنون و غیر قانونی می باشد . هر کدام از سازمان های مبارزه با موادمخدر این کشورها با خرید، فروش و مصرف آن برخورد قانونی می کنند. در ایران خودمان هم این ماده پس از آن که فردی پس از مصرف خود را از طبقه دوم به پایین انداخت و دیگری دچار روانپریشی و سکته قلبی شد؛ به طور قطع غیرقانونی و خطرناک طبقه بندی شد.
سخن پایانی
اطلاع رسانی دقیق و آگاهی رسانی در مورد مواد مخدر فلاکا بسیار موثر است. خانواده ها با اطلاع از نشانه های اعتیاد به این ماده و همچنین طریقه مصرف آن میتوانند به فرزندان خود کمک بیشتری بکنند. از آنجایی که میزان مصرف آن میان جوانان بیشتر میباشد؛ واکنش درست آنها در این شرایط بسیار مهم است.
در حال حاضر هیچ داروی مشخصی برای ترک اعتیاد به این ماده وجود ندارد. اما افراد میتوانند از روش های مختلفی مثل مراجعه به کلینیک های ترک اعتیاد و یا ترک در منزل برای رهایی از این ماده، استفاده کنند. در این دوران حتما از یک پزشک متخصص و یک روانشناس نیز کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مواد مخدر فلاکا میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سؤالات متداول
فلاکا چیست؟
فلاکا یک ماده مخدر صنعتی و جدید است که از ترکیب متاآمفتامین و مخدرهای توهمزا ایجاد میشود.
آیا فلاکا اعتیادآور است؟
بله؛ فلاکا میتواند ازنظر جسمی و روانی اعتیاد بسیار قوی را در بیمار ایجاد کند.
منبع: ماده مخدر فلاکا یا زامبی چیست؟
:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0